Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) - Sıkça Sorulan Sorular

Üniversitemizin resmi iletişim platformu Microsoft Teams’tir. Microsoft Teams üzerinden bir derse katılmak için ilk olarak https://teams.microsoft.com/ adresine tıklanır. Gelen sayfada Kullanıcı adı kısmına ogrencino@ogr.klu.edu.tr şifre kısmına ise TC Kimlik No girilir.

Microsoft Teams üzerinden Sohbet bölümünü kullanarak Danışman veya Ders sorumlusu Öğretim Elemanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Öğrenciler öğretim programındaki ilgili dönemin ders alma ve kayıt yenileme işlemlerini Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre ve akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ÖBS’den yapmakla ve danışmanına onaylatmakla yükümlüdür.

Akademik takvimde belirlenen sürede ders kaydını yapmayan ve mazereti bulunmayan öğrenciler o yarıyıl veya yılda; derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri yarıyıl/yıl öğrenim süresinden sayılır.

Akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kaydını tamamlamayan ve mazeretlerini kanıtlayan belgeler ile başvuru yapan öğrencilerin durumu, akademik takvimde belirtilen tarihlerde ilgili kurullarca karara bağlanır ve ders kaydı yapılana kadar geçen süre devamsızlıktan sayılır.

Hayır. Ders Ekle/Bırak kısmı alttan dersi olan öğrencilerin üst sınıftan aldığı derslerle çakışma bulunması halinde danışman kontrolünde kullanılması gereken bölümdür. Ders saatleri çakışan dersiniz var ise danışmanınızla iletişime geçiniz.

Öğrencilerin, daha önce devam ettikleri bir yükseköğretim programında başarılı oldukları derslerden muaf olmaları ve diğer yükseköğretim kurumundan alınan derslerin geçer notlarının bu Yönetmeliğe göre değerlendirilebilmesi için, ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın ikinci haftasının sonuna kadar okulumuza talep edilen belgelerle başvurmaları gerekir.

Hayır, tüm sınavlar Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu'nda yüz yüze ve gözetimli şekilde yapılmaktadır.

Evet. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin geçiş yapabileceği lisans programlarına dair bilgilendirmeler Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) isimli menümüzün altında paylaşılmıştır.

Evet, yaz stajı 1. sınıfın sonunda 20; 2. sınıfın sonunda 20 gün yapılabileceği gibi 2. sınıfın sonunda toplu olarak 40 gün şeklinde de yapılabilir.

Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) Programından mezun olabilmek için öğrencilerimizin toplam 120 AKTS kredilik ders almaları ve 40 iş günü staj yapmaları gerekmektedir.