Lüleburgaz MYO-Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanlığı
Lüleburgaz MYO-Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanlığı

Bilgisayar Programcılığı Programı

29/02/2024 17:37:15 - 01/03/2024 17:37:15 - 194 Okunma

Bilgisayar Programcılığı Programı

Bu programın amacı; sektörde etkin ve verimli çalışmaya yönelik temel bilgisayar bilgilerine, programlama dillerinin kullanımında ve yazılım sistemlerinin tasarlanıp geliştirilmesi konusunda gerekli teknik beceriye sahip nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir. Program, öğrencilere internet ortamında kurumsal iletişim, bilgisayar donanımı, yazılım kurabilme ve işletme deneyimi kazandırmaktadır.

Mezunlar; bilgisayar programcısı, sistem analisti ve uzmanı olarak kamu kuruluşlarının, bankaların ve fabrikaların Bilgi İşlem Merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca web tasarımı yapan şirketler, Network ve Donanım servisi veren şirketler veya eğitim kurumlarında tekniker ve eğitimci olarak da iş bulabilirler.

Bilgisayar Programcılığı programımızda 2019-2020 akademik yılından itibaren 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli'ne geçilmiştir.

Üniversitemiz ve iş yerleri arasında yapılan işbirliği protokolleri ile Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânı bulacaktır. Eğitim öğretim dönemi içinde yapılacak olan işletmede mesleki eğitim, akademik takvime uygun olarak müfredatlarında yer alan dönemde tam zamanlı olarak yapılacaktır.

bilgisayarprogramciliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.